Robyn Young - Renegát (Felkelés-trilógia 2.)

 Felkelés-trilógia második kötetét osztanám meg veletek, a Renegátot!

Fülszöveg:
"Az ​angol Edward király bevonul Skóciába. Hadjáratának célja, hogy az Arthur korabeli próféciának megfelelően egyesítse uralma alatt a Brit-szigeteket. Wales eltiprása után ehhez már csupán Malakiás botjára, az ír nemzeti lét szimbólumára van szüksége.
Edward számításait egyetlen ember húzhatja keresztül. Robert Bruce hát-rahagyja háborútól gyötört szülőföldjét, és Írországba hajózik, hogy még Edward előtt megszerezze a botot. Ereiben királyok vére folyik, és sorsa, hogy továbbvigye családja igényét Skócia trónjára. Ám a vad vidéket járva, egy kíméletlen orgyilkossal a nyomában Robert távol került célja beteljesítésétől. Ráadásul mások is kiszemelték maguknak Skócia koronáját, és gyülekezni kezdenek régi ellenségei. Ez a hódítás, a hatalom és az árulás játszmája, és Robert belátja, ha győzni akar, előbb le kell mondania mindenről, amit szeret. Mindig is készen állt rá, hogy a harcmezőn haljon meg – de mit kell még feláldoznia, hogy életben tartsa a reményt?
A Renegát a cselszövés és a megosztott hűség, a harc és az árulás lélegzetelállító regénye, valamint a középkori világ kiváló ábrázolása."


 Gold Book 2014
    440 oldal

Az előző rész nagyon tetszett, nem is várattam sokáig a másodikat. Kíváncsi voltam, hogy alakul tovább a történet. Nagy reménnyel vágtam bele és a végére érve azt mondhatom, bizony nem okozott csalódást.

Az írónő hozta a második kötetben is azt amit az elsőben (írásmódban, szerkezetben).  A történet ott folytatódik ahol az előző rész befejeződött.
Robert Írországba megy egy ereklyéért és ez a történeti szál mindjárt megadja a könyv alaphangulatát. Izgalmas kalandokba keveredik, miközben keresi, amiért oda utazott. Közben egy bérgyilkos is vadászik rá, akit Edward király bérelt fel, ez még izgalmasabbá teszi a cselekmény ezen szálát.
Másik szálon Skóciában és Angliában folynak az események egy időben az előzővel . Itt a király a felkelőkkel próbál leszámolni. Miután a két cselekmény összekapcsolódik még izgalmasabbá válik az olvasmány. Robert miután visszatér Skóciába ismét egy tervet sző arra, hogy hogyan tudna király lenni. Ennek a tervnek a végrehajtása során árulások, véres csaták, ármánykodások, cselszövések, taktikázás mind-mind megjelenik a cselekményben. Ettől lesz igazán jó a második rész. Hogy mik ezek az izgalmak és hogy miként alakul Robert sorsa és Skóciáé azt a könyv elolvasásával megtudhatjátok.

Ezt a könyvet vittem magammal a kis tengerparti pihenésünkre. Nagyon élvezetes volt a hatalmas kék víztömeg mellett, együtt olvasni a párommal. Néha annyira belefeledkeztünk mindketten a könyvbe, hogy majdnem felforrt a melegtől az agyvizünk. Ilyenkor megmártóztunk és úsztunk egy hűsítőt a vízben, megszárítkoztunk és ismét belevetettük magunkat a lapok közé. Ezt így jó párszor megismételve sajnos nagyon hamar a könyv és a pihenés végére is értünk mindketten.

Nagyon várom a befejező részt. Kíváncsi vagyok hogyan szövődik tovább Robert és barátainak sorsa!
Krisztián  
10/10

Felkelés-trilógia részei:
                     1:Robyn Young - Felkelés (Felkelés-trilógia 1.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates