Sarah Maclean - A hódítás tíz szabálya /A csábítás kilenc szabálya 2./

A sorozatokkal mindig az a bajom, hogy nem tudom mit várhatok a következő résztől, ezért félve kezdek bele. Most is így történt.

A történet dióhéjban:
A sorozat második részében megismerjük Ralston márki öccsét, Lord Nicholas St. John-t. 
A szerelemről már rég lemondott sebzett szívű, de annál jóképűbb gavallér egy újságcikk miatt szinte menekülni kényszerül a házasulandó hölgyek elől, így hát kapóra jön neki, amikor egy régi barátja felkéri elszökött húga felkutatására. De mikor elvállalja küldetést még nem is sejti, hogy ezzel kezdi meg csak igazán utazását a szerelem felfedezéséhez.
Lady Isabel Townsend egy kis eldugott zugot rejteget, ahol menedéket nyújt az otthonról menekülni kényszerülő hölgyeknek. A határozott, erős, és akaratos nő, azért hogy titkára ne derüljön fény, bármit képes feláldozni, még akár a kínálkozó szerelem lehetőségét is.

 Könyvmolyképző 2014
448 oldal

 A sorozat első része, annyira jól sikerült, így nagy reményekkel vágtam bele az olvasásba, és ahogy kezdett kibontakozni, nagyon is érdekesnek mutatkozott a háttértörténet. Egy női "menedékotthon", egy csak nők lakta és uralta eldugott házban a 19. században? Igen, valóban érdekes téma, és többször elgondolkodtam rajta, hogy vajon valójában lehettek ilyenek, mert végül is miért ne? Ennek még utána kell járnom! Esetleg hallott már valaki ilyenről?
De visszatérve a történet lefolyására...háát, nem is tudom, egy kicsit most úgy éreztem, mintha valahová sietnem kellene. Olyan sürgető volt az egész, igazából túl akartam már lenni rajta, és úgy érzem, hogy ezt a könyv sugallta felém, pedig tényleg érdekelt a sztori
Viszont tetszettek a karakterek. Ahogy az első részben Callie a kis szürke, hétköznapi egyszerűségével, itt Isabel a határozottságával, makacsságával egy erős, karakán nőként lopta magát a szívembe. Illetve annak is őszintén örültem, hogy Lord Nicholas, nem olyan macsó stílusban nyomult, mint kedves bátyja a csábítás kilenc szabályában.
Ja, és még egy pár szó a Gyöngyök és pelerinek című női magazincikk 10 tanácsáról: Nagyon jókat szórakoztam rajta, nagyon találó volt.
Most pedig pont azért lesz nehéz pontoznom, mert ami tetszett, nagyon tetszett benne, ami pedig nem, az nagyon nem, szóval elég szélsőségesek az érzéseim vele szemben.
Zsú
Végülis, azt hiszem, kicsi jóindulattal:

8/10  

-Isabel, meg kellene kérned arra, hogy menjek el.
-Miért? - kérdezte értetlenül.
-Mert különben itt maradok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates