Jack London - Fehér Agyar

Értékelést kicsit megkésve hozom most nektek Jack Londontól   a Fehér Agyart. A könyvet már régebben olvastam, csak valamiért nem készült róla bejegyzés!

Fülszöveg:
"Fehér Agyarnak, a gyönyörű kutyának farkasok vére folyik az ereiben. A vadonban nevelkedik, ahol ölnie kell, és keményen küzdenie a túlélés érekében. Az élet viszontagságai, az éhség okos, kemény, kérlelhetetlen harcost formálnak belőle. Egy napon megjelenik életében az ember. Innentől kezdve Fehér Agyarnak már nemcsak a teste, hanem a lelke is szenved: kínzó ürességet érez, és ezt semmi nem tudja megszüntetni. Végül egy jószívű, igazságos, bátor férfi barátságával ajándékozza meg a sors. A mogorva, vérengző vadállat megismeri a szeretetet, ám a megpróbáltatásoknak ezzel még koránt sincs vége.."
 
A könyv alapján készült film, az egyik kedvenc filmem, és számtalanszor láttam már. Ezért határoztam el, hogy a könyvet is kiolvasom. Nagyon szeretem az állatokról szóló történeteket, - mint ezt már tudjátok - ezért is szeretem olvasni Jack London műveit.  
Ez a könyv egy igazi klasszikus.  Nagyon könnyen és gyorsan lehet olvasni, szinte olvastatja magát. Egy kicsit veszített az izgalmából abból kifolyólag, hogy már a filmből tudtam mi fog történni, de Jack London farkasának története egy annyira kedves kis történet, hogy akárhányszor el lehet olvasni, vagy megnézni.
 A könyv és a film között nagy a hasonlóság csak a végén más a csavar. Mindkét befejezés jó, de a könyvbéli mégis csak az igazi. A történetet Fehér Agyar szemszögéből ismerhetjük meg, mint ahogy már az író több könyvében is megtapasztalhatjuk, hogy az állat szemén keresztül láthatunk. Ettől olyan igazán különlegesek Jack London regényei.
Bárkinek ajánlom egy esős vasárnap délutánra, akár a könyvet, akár a filmet.
Krisztián         
10/10
 
Kossuth kiadó 2015
219 oldal

FILM:
A könyv alapján 1991-ben forgattak egy remek kalandfilmet Ethan Hawke főszereplésével. 

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates