Robert Low - Az ordas tenger/ Felesküdöttek Saga 2.

Meghoztam  A Felesküdöttek saga második kötetét Az ordas tenger-t!
 "Odin az istenek atyja, a főisten. 
Ha egyáltalán látni, váltja az alakját, 
de ha csak érezni akaroda Félszemű jelenlétét, 
menj el valami félreeső helyre,hallgass és figyelj."

Fülszöveg:
"Aki a Felesküdöttekkel ujjat akar húzni, annak tudnia kell, hogy megszeghetetlen hűségeskü köti őket össze, és mindhalálig védelmezni fogják egymást.
A Felesküdöttek a harcoktól kimerülten, balszerencsétől sújtva vetődnek partra egy ellenséges városban. Sebeiket nyalogatva várják, hogy vezérük, Orm ismét harcba vezesse őket, és újra gazdagok legyenek. Azonban Orm féltett kardját, a Rúnakígyót, rajta azokkal a rúnákkal, amiknek a jelentését csak Orm tudja megfejteni, ellopja az álnok Starkad.
A Felesküdöttek útra kelnek, hogy visszaszerezzék a kardot, és az ordas tenger veszélyes vizeit átszelve, a mediterrán szigetvilág érintésével Jeruzsálembe mennek. Egyre távolabb kerülnek Attila sírjának mesés kincsétől, és még nem is sejtik, hogy a sivatag soha nem látott borzalmakat tartogat számukra."


A második kötetben újabb kalandok várnak Ormra és csapatára. Eleinte nehezen birkózik meg a rá háruló feladatokkal és egyre több dolog nehezebb terhekkel kell megbirkóznia, de mindig mellette áll több hű társa is, akire támaszkodhat, így a végére egész jól belejön a dolgok irányításába.
 A történet tele van kalanddal, izgalommal és váratlan eseményekkel, így tartja fenn az olvasó figyelmét, és teszi élvezetessé a kötet olvasását.
 De ami megjegyzendő, hogy szerencsére az író nem esett túlzásokba, amikor a csatákat, kalandokat ábrázolta, egyszerűen úgy írta le, ahogy valójában is lehetett. Óvatosan bánt a misztikus dolgokkal is, ugyanúgy ahogy az első kötetben is, pont annyi került a regénybe, amennyi belefért.
Nekem tetszettek a helyszínek is, ahova elkalauzolt a kötet. Igazából ezek távol esnek a Felesküdöttek szeretett hazájától, de az eltűnt társaik és a elveszített kard keresése új helyek megismerése felé tereli őket. Az esküjük összetartja a csapatot, de van aki elárulja őket és ezek az árulások alaposan próbára teszik őket.
 Kíváncsian várom a folytatást. Remélem a harmadik kötet is hasonlóan izgalmas lesz és újabb kalandok várnak majd Ormra és a Felesküdöttekre.
                
                                                                                                                                         Krisztián
10/10

Felesküdöttek Saga további részei:
Gold Book 2011
360 oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates