Paulo Coelho - Brida

Nem vagyok túlontúl nagy ezotéria rajongó, ezért, amikor belekezdtem a könyvbe, gyorsan rá kellett ébrednem, hogy ezt abszolút  nem nekem írták.

"Az érzelmek vadlovak, és Brida tudta, hogy az értelem soha nem hajthatja őket igába teljesen."

"Brida, a fiatal és gyönyörű ír nő az élet értelmét és az univerzum titkait kutatja. Találkozik egy bölcs férfival, aki megtanítja, hogyan győzze le a félelmeit, és egy érett nővel, aki megmutatja neki, hogyan táncoljon a világ rejtett dallamára. Mindketten meglátják a Bridában rejtőző különleges képességeket, de hagyják, hogy egyedül induljon felfedezőútjára. Brida igyekszik megismerni a sorsát, keresve a kényes egyensúlyt szerelmi kapcsolata és új, egyre inkább átlényegülő önmaga között.
A Brida gyönyörű és misztikus történet szerelemről és bátorságról, ami felfedi az Erósz spirituális és az spiritualitás erotikus oldalát is."


Történetünk főhőse Brida, a fiatal és okos nő, aki, mint minden ember, tudni szeretné a válaszokat, az élet nagy kérdéseire. Képes nyitni a spirituális világ felé, bízva abban, hogy megleli az útját. Egy mágus és egy boszorkány segíti önmaga felfedezésében Bridát, aki nem fél az ismeretlentől, aki nyitott, és elég bátor, ahhoz, hogy tapasztaljon. 
Kusza történet hitről, szerelemről, mágiáról, és ami a legfontosabb, saját lelki társunk megtalálásáról.

"Az igaz szerelem hagyja, hogy mindenki a saját útján járjon - mert tudja, hogy ez nem választja szét egymástól a Feleket."

Nem is a történet, ami megfogott, hanem Brida személye, aki észrevétlenül fészkelte a fejembe magát. 

Ami felettébb tetszett, hogy a történet főszereplője egy átlagos nő, átlagos gondolatokkal, és problémákkal. Mind azokat a válaszokat keressük, amiket Brida is, ami értelmet ad az életünknek, nem számít, hogy miben hiszünk, hiszen a hitünk mind ugyanazt a célt szolgálja.

" Az emberek azért ajándékoznak egymásnak virágot, mert a virágban benne van a szerelem igazi értelme. Aki megpróbálja birtokolni, az látja, hogy mint hervad el a szépsége. De aki csak nézi a mező, annak mindig megmarad. Mert a virág olyan, mint az esős délután, a naplemente, a nedves föld illata és a felhők a látóhatáron."

Szerencsémre az író nem vitte túlzásba a szertartások részletezését.
Valószínű, hogy nem mélyültem el eléggé Coelho regényeinek tanulmányozásában, hogy kiválasszam azt, amelyikkel érdemes elkezdeni vele az ismerkedést, de ettől függetlenül nem tántorított el az élmény a további Coelho könyvektől.
Rengeteg bölcs idézetet jegyzeteltem belőle, ami bármiben is hiszünk, igaz lehet mindnyájunkra. 

 7/10

Athenaeum 2010
Fordította: Nagy Viktória
247 oldal

"...Wicca mesélt neki azokról az emberekről, akik bizonyos utakon csak azért indulnak el, hogy bebizonyosodjon, hogy nem nekik valók."

"...egészen átadjuk magunkat minden pillanatnak, tudván, hogy mindig van egy Kéz, amely vezet minket: rajtunk áll, hogy elfogadjuk-e, vagy nem."

"Néhány óra alatt át tudtam élni egy egész élet szerelmét."


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates